Jabłko to przede wszystkim witamina C, większość innych witamin (B1, B2, B3, B5, B6, B9, B12, A i Retinol, E i tokoferol, D, K, β-Karoten, likopen) i minerałów, duża ilość błonnika roślinnego, kwercetyna (4 mg w 100 g jabłek), a także pektyna (1÷1,5 g w 100 g świeżego jabłka) [wikipedia.org].
Moje jabłka to przede wszystkim 21,975 km biegu w przepięknej krainie tysiąca jabłoni, wśród lasów i łąk, daleko od miejskiej, betonowej dżungli lub bieg rodzinny na dystansie 2 km – Sante Półmaraton Tarczyn. Kształt medalu oczywisty, otwory dopasowane do całości.
W 3. edycji metalowych jabłek wystarczyło dla wszystkich zawodników, prawdziwych jabłek – już niekoniecznie dla wszystkich 🙂 Zresztą poczytajcie sami:
A tu inna impreza z motywem jabłek i medalem mojego projektu: